29.09.2010

Společně za životní prostředí - 2. projektový den

Ve středu 29. září 2010 se v Kulturním centru Řehlovice uskutečnil druhý projektový den malého česko-německého přeshraničního projektu „Společně za životní prostředí".

Hlavním tématem byla i tentokrát voda. Děti ze Základní školy Řehlovice a ze 122. drážďanské základní školy společně odhalovaly, jak namalovat na obrázku vodu nebo jak s pomocí vody udělat obrázky a figurky. S velkou vážností a zaujetím se děti pustily do výroby vodních plavidel, které si hned otestovaly na malém rybníčku. Důležitým bodem programu byla návštěva ZŠ Řehlovice. Všech 55 dětí této malé základní školy přivítalo německé hosty hrou na flétnu a zpěvem. Zazněla i italská písnička, do které se všichni zapojili tleskáním. Jako vzpomínka na tento krásný den plný zážitků si děti s sebou vzaly akvarely a sádrové modely, které pod dozorem vytvořily vlastními silami. Dětem i dospělým se den velice líbil, takže jsme se jistě neviděli naposled.

Tento projekt realizovalo Centrum životního prostředí Drážďany a Kulturní centrum Řehlovice ve ve spolupráci se Základní školou Řehlovice a 122. základní školou v Drážďanech .

Tento malý projekt je spolufinancován EU prostřednictvím Fondu malých prostředků Euroregionu Elbe/Labe (ERDF/Cíl 3). 

files/img/loga/Ziel-3.jpgfiles/img/loga/EU_de-cz.jpg

zpět na předešlou stránku