03.10.2021 - 30.11.2021

Galerie Gotické dvojče Litoměřice, Jezuitská 241/12a, 41201 Litoměřice

Výstava: Otfried Preußler

Dne 3. října byla Galerii Gotické dvojče v Litoměřicích zahájena výstava „Otfried Preußler: Cesty čarodějova učně“, v rámci Dnů české a německé kultury. V Liberci narozený autor zpracovával ve svém díle svoji domovinu - Čechy - a ve svém díle zachoval společné kulturní dědictví pro potomstvo.

Výstava vypráví v češtině a němčině o životě a díle autora, a přilákala tudíž návštěvníky z Čech i z Německa Německa na vernisáž.

Úvodu předešel zpěv Zoe Köppen za klavírního doprovodu Martina Anderssona. Výstava byla zahájena zástupkyní Euroregionu Elbe/Labe Veronikou Krülle Kotoučovou. Euroregion Elbe/Labe je hlavním organizátorem Dnů České a německé kultury. Posléze hovořila Annette Teufel z drážďanského Centra pro střední a východní Evropu (ZMOE) hostům o autorovi a jeho příbězích i o vzniku výstavy.

Pak se mohli hosté rozhodnout, zda napřed shlédnou krátký film „Malé čarodějnice“ v prvním poschodí nebo si nejdříve prohlédnou výstavu. Mnoho hostů zůstalo ještě déle poblíž galerie, venku bylo občerstvení.

Otevírací doba a trvání výstavy

Výstava je k vidění v Galerii Gotické dvojče do poloviny prosince.
Otevřeno čtvrtek-pátek 14 - 18:30, sobota 10 - 16 hodin.

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Podpořili

zpět na předešlou stránku